13 Ağustos 2011 Cumartesi

iPad'de Ücretsiz Dergi ve Çizgiroman Keyfi...

iPad ve diğer tabletlerle birlikte e-book'lar yayıncılık hayatına yeni bir soluk getirdiler. Özellikle bazıları gelecekte yayınların kağıttan çok böyle aygıtlar üzerinden gerçekleşeceklerini söylüyorlar... Şimdi sizlere iPad üzerinden nasıl dergi ve çizgiroman okuyabileceğinizi anlatacağım.

iPad için en iyi döküman okuyucu bence ve birçok otoriteye göre Goodreader. GoodReader bir çok dosya formatını rahatça açabiliyor bunun yanında dropbox gibi servislerle bağlantı da kurabiliyor. Ayrıca pdf dosyalarının üzerene notlar alabilirisiniz. Ancak tabii ki ücretli bir uygulama (4,99$). Benzer olarak çizgiroman okumak için ise bence en iyisi Comic Zeal. Tabii o da ücretli (7,99$) ve üstelik kablosuz transfer için bilgisayarınıza ek bir uygulama kurmak zorundasınız. Bu uygulama da zaman zaman canınızı sıkabiliyor. Ama isteğiniz sadece dergi ve çizgiroman okumak ise şimdi tanıtacağım ücretsiz uygulama tam size göre:

CloudReaders:
CloudReaders uygulamasını indirdikten sonra  açtığınızda aşaıdaki pencere açılacaktır.



(1) numara ile gösterilen yere bastığınızda network'e bağlanabilirsiniz. Oradan isteğiniz bir yayını da indirebiliyorsunuz. (3) numaralı yerde ise silme ve düzenleme işlemleri yapılıyor. (2) numaralı yer ise kablosuz dosya tranferi için kullanılıyor. Buraya tıklandığında aşağıdaki pencere açılacak tabii bu işlem için wifi açık olmalıdır. (2) nolu yere bastığınızda açılan sayfada size bir ip adresi verilecek onu herhangi bir internet tarayıcısında (ie,firefox,chrome,vb.) adres satırına yazıp enter tuşuna basıyorsunuz.Aşagıdaki pencere geliyor.

Gözat'a tıklayarak yükleyeceğiniz dosyayı bilgisayardan seçiyorsunuz. Title kısmına istediğiniz başlığı yazıyorsunuz (Batman 1 gibi). Author kısmına ise yazar yazılabilir. Transfer tuşuna tıkladığınız anda aktarım başlıyor ve bunu iPad üzerinden görmek mümkün oluyor. Aktarım bitince iPad ekranının sol üstünde bulunan 'Done' tuşuna basın ana ekrana döneceksiniz. Artık derginiz okunmaya hazır...
Bitirmeden önce size dergi için magazinesdownload çizgiroman için ise turkcecizgiroman.blogspot.com kaynaklarını önerebilirim. Ayrıca Türkçe olan Turkcell Dergilik ve Vodafone vRead üzerineden de bazı dergilere ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok: