9 Temmuz 2009 Perşembe

Online Resim Editörleri

Dijital kameralar, internet ve sosyal paylaşım sitelerinden sonra resim konusunda tam bir bombardıman yaşamaktayız. Hepimizin yüzlerce fotoğrafı var bunlardaki kusurları ve hataları bir şekilde tamir edip kesip biçmek istiyoruz. Bunlar için Photoshop gibi profosyonel çözümlerden tutun da gimp, picasa, paint.net gibi pek çok fotoğraf editörü bulunmakta... Ama bi z bu yazımızda işin internet yani çevrimiçi işine bakacağız.
  • Photoshop Express
Photoshop online orjinali gibi paralı bir servis değil ama işlem yapabilmneiz için üye olmanız gerekiyor. Üye olup giriş yaptıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşıyorsunuz.


Upload Photos dediğinizde bilgisayarınızdaki fotoğrafları yükleyebilirsiniz. İsterseniz daha önceden yüklediğiniz fotoğrafları library seçeneğinden ulaşabilirsiniz. Resim yüklendiktan sonra 'Done' diyerek yüklemeyi bitiriyorsunuz. Resim üzerinde çalışma için altta bulunan 'Edit' simgesi tıklarsanız aşağıdaki ekran geliyor.


Peki neler yapabilirsiniz. Sırasıyla sayarsak kesme&döndürme, yeniden boyutlandırma, otomatik düzeltme, kırmızı göz, renk düzeltmeleri, ışık düzeltmeleri, kara kalem sayılabilir. eğer üstte bulunan 'Decorate' linkine tıklarsanız sağdayeni bir menü açılır. Buradan resminize çeşitli eklemeler yapabilirsiniz.
Photoshop Express'e üye olursanız size kullanızıadı.photoshop.com şeklinde bir web adresi veriliyor ki burada resimlerinizi yayınlayabilirsiniz.
Photoshop Express buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.Üye olam için yukarıdaki 'Join Now' linkine tıklamalısınız.
  • Sumo Online
Sumo'yu açtığımızda neredeyse bir Photoshop ekranı ile karşılaşıyorsunuz. Sumo için hehnagi bir üyelik işlemi gerçekleştirmeniz gerkmiyor. Ama üye olarak aynı Photoshop Express'te olduğu gibi resimleri server üzerinde saklıyabilirsiniz.

Yukarıda gördüğünüz gibi Photoshop'ta yapabileceğüiniz pekçok işemi gerçekleştirebilirsiniz.
Suma'ya buradan ulaşabilirsiniz. Üyelik içinde buradan kayıt olabilirsiniz.
  • Pixenate
Pixenate basit işlemleri ( kesme, döndürme, kırmızı göz, renk düzeltmesi) gerçekleştirmenize olanak tanıyor. Üyelik gerektirmiyor. Sol üstte bulunan linke tıklayarak fotoğrafınızı yükleyebilirsiniz. Sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.
  • Pixer.Us
Kesme, döndürme, kırmızı göz, renk düzeltmesi gibi işlemleri sol üstte bulunan araçla yüklediğiniz resimlere uygulayabilirsiniz. Sayfanın web adresi ise pixer.us
  • Fotoflexer
Buradaki adresle açabileceğiniz servise sağ üstteki linkle resim yükleyebilirsiniz. Flash tabanlı oldukça sade ve güzel bir ara yüzü olan program yardımıyla oldukça çeşitli ve dataylı işemler gerçekleştirebilirsiniz.


Size tanıtacağım resimeditörleri bu kadar bir kaçta tane de fotomontaj yapabileceğiniz link vereyim.

Hiç yorum yok: