9 Temmuz 2009 Perşembe

Web Disk Programı Gladinet

Bir önceki yazımda online veri depolama üzerine yazmıştım. O yazıda da söz ettğimi gibi bu servislerden bazıları özellikle sonda bahsettiklerim bilgisayarınıza ağ diski olarak gösterilip işlemleriniz kolaylaştırılabiliyor. sizlere şimdi söz edeceğim yazılım ücretsiz olarak pek çok servisi bu şekilde kullanmanızı sağlıyor. Örneğin SkyDrive'da bir klasörü direkt olarak yollayamazken bu yazılım ile mümkün tabii aktarım hızı sizin bilgisayar ve internetinizle bağlantılı... Yazılımın ismi Gladinet.
Gladinet uygulamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Burada göreceğiniz üzere yazılım bir bedava sürüm ile iki adette ücretli sürümü var tabii biz bedava sürümü indireceğiz.
yazılım indikten kuruyoruz kurum işleminden sonra aşağıdaki pencere çıkıyor


Gerekli yere tıklayınca 2.pencere çıkıyor.Burada kullanmak istediğimiz servisi seçiyoruz.


İleri dedikten sonra gelen pencerede seçtiğimiz pncerede gerekli kullanıcı adı ve şifreleri giriyoruz. Örneğin SkyDrive seçilmişse Msn adı ve şifremizi ya da Google Docs seçilmişse Gmail adı ve şifremiz yazıp ileri diyoruz.


Şifre girmeyi bitirdiğiniz de ilelri diyorsunuz ve aşağıdaki pencere geliyor. Burada gelen yeni pencerede sakın beklemeyin ve sona tıklayın. Çünkü işlem sona tıklamayınca başlamıyor.


Bu arada program sizden ağ sürücüsü için harf seçmenizi isteyecektir. Size tavsiyem sıradaki harf yerine V,Y,Z gibi normalde kullanmayacağınız harfler olsun aksi halde bazı çakışmalar olacağundan sorunlar çıkabilir.
Tüm bu işlemlerden sonra Bilgisayarım'a tıkaldığınız aşağıdaki görüntü ile karşılaşacaksınız.

Yeni web diskinize de tıkladığınızda aşağıadki pencere gelecektir.


Burada örnek olarak SkyDrive kurulmuştur ona tıklarsanız SkyDrivedaki klasörlerinizi görebilirsiniz. Yeni bir servis kurmak için de aşağıdaki ok ikonu olan simgelere tıklamanız yerlidir. İsterseniz istediğiniz dosya ya da klasörü kopyalabilir yada silebilirsiniz.

Hiç yorum yok: